Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 16:49

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Δήμαρχος είναι ο αναπληρωτής» (VIDEO)

O κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος O κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος

Αναδημοσίευση από το INKEFALONIA.GR

Στο στούντιο του Inkefalonia 89,2 βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

Ο κ. Μιχαλάτος, εξέφρασε αρχικά την αμέριστη συμπαράστασή του στην πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή της Πυλάρου, τόνισε όμως ότι πρέπει άμεσα κάτι να γίνει, ώστε οι άνθρωποι να μην αντιμετωπίσουν ξανά στο μέλλον τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις και να «θωρακιστεί» όλη η Κεφαλονιά από μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα.

Ο κ. Μιχαλάτος, αναφέρθηκε επίσης στο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου, λέγοντας ότι από μόνο του δεν θα φέρει περισσότερο κόσμο στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, ούτε θα αυξήσει τα έσοδα στις επιχειρήσεις, αν δεν γίνουν παράλληλα και άλλα σημαντικά έργα στο νησί που.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λύσης που πρέπει να δοθεί για το πρόβλημα της στάθμευσης στο Αργοστόλι, που από τους επόμενους μήνες θα ενταθεί, τονίζοντας παράλληλα πως θα μπορούσε όπως είχε προταθεί από την παράταξή του το κτήριο που βρίσκεται το Δημαρχείο να γίνει μία ωραιότατη Πινακοθήκη, αλλά και να αποκατασταθεί το κτίριο του Μουσείου και τα γύρω κτίρια.

Παράλληλα επεσήμανε: «Θα πρέπει στο μυαλό μας είναι να έχουμε όλη την Κεφαλονιά. Στο Ληξούρι και σε άλλες περιοχές δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ» ήταν τα λόγια του.

Αναφορικά με τον ρόλο του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση στην διοίκηση του Δήμου και την συνεχιζόμενη αποχή του από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε πως:« Δήμαρχος πλέον, είναι ο αναπληρωτής Διονύσης Λυκούδης. Εμάς δεν μας ενοχλεί ποιον θα βάλει μπροστά η Δημοτική Αρχή, εμάς μας ενδιαφέρει το τι έργο θα κάνει. Εμείς το λέγαμε και προεκλογικά ότι αυτό θα γίνει και να που δικαιωθήκαμε».

Στην συζήτηση, αναφέρθηκαν και πράγματα για τον τουρισμό, με τον κ. Μιχαλάτο να εκφράζει την πάγια θέση του για πιο στοχευόμενη τουριστική προβολή.
Κλείνοντας την συνέντευξη και με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως βρίσκεται προς διαβούλευση η δημιουργία περιφερειακών Επιμελητηρίων, που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, το οποίο θα πάψει να υφίσταται.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μιχαλάτου

 

Πολυμέσα