Σάββας Σαββαόγλου

Ο Σάββας Σαββαόγλου γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1969 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Πατέρας του ο αείμνηστος Παναγής Σαββαόγλου (Παναγάρας) με καταγωγή από τον Πόντο και τα Κουρουκλάτα και μητέρα του η Κωνσταντίνα Σπανού από τα Φαρακλάτα. Έχει ένα γιό τον Ιάσονα-Παναγή, ηλικίας 13 ετών και είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Σοφία Λουκέρη, κόρη του παπά Παναγή Λουκέρη από το Ληξούρι.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Φεβρουάριο του 1994 ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας ως δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις και από τον Φεβρουάριο του 1999 προήχθη σε δικηγόρο Παρ’ Εφέταις Πατρών. Ομιλεί άριστα τα Αγγλικά.

Είναι μέλος σε πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της Κεφαλονιάς και έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγόμενος επί σειρά ετών στα καταστατικά όργανα του κόμματος. Εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου το έτος 2002, ενώ από το 2006 έως το 2010 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αργοστολίου. Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς, ενώ διατέλεσε Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς επί 3 και πλέον χρόνια, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κεφαλονιάς για δύο χρόνια (2011,2012) και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς από το 2013 μέχρι και πρόσφατα.

Όραμά του είναι η απόλυτη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων και των άξιων ανθρώπων της Κεφαλονιάς ώστε ενωμένοι να σχεδιάσουν το μέλλον και να στηρίξουν τις ανάγκες του νησιού και να βοηθήσουν, όλοι μαζί, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις και τις ικανότητές του, ώστε να γίνει η Κεφαλονιά μας Νησί Ζωής!